Steeds meer webmasters maken gebruik van HTTPS

Administrator (admin) op 28-08-2014

Steeds meer webmasters maken gebruik van HTTPS op hun websites en dat is volgens Google dus bemoedigend. Daarom zijn ze al enkele maanden aan het testen om websites die hier gebruik van maken op te laten merken door het zoekmachine ranking algoritme. De r

Steeds meer webmasters maken gebruik van HTTPS op hun websites en dat is volgens Google dus bemoedigend. Daarom zijn ze al enkele maanden aan het testen om websites die hier gebruik van maken op te laten merken door het zoekmachine ranking algoritme. De resultaten hiervan waren positief en dus wordt het gebruik van HTTPS nu aangemerkt als een "ranking signal."

Steeds meer webmasters maken gebruik van HTTPS op hun websites en dat is volgens Google dus bemoedigend.

Daarom zijn ze al enkele maanden aan het testen om websites die hier gebruik van maken op te laten merken door het zoekmachine ranking algoritme. De resultaten hiervan waren positief en dus wordt het gebruik van HTTPS nu aangemerkt als een "ranking signal."

Na verloop van tijd kan Google besluiten om het te versterken, hiermee willen ze alle website-eigenaren aanmoedigen over te stappen van HTTP naar HTTPS.

Google heeft het zoekmachine algoritme weer wat aangepast om ervoor te zorgen dat websites die gebruik maken van HTTPS hoger rangschikken in de zoekresultaten.

Security is nog altijd een top prioriteit bij Google. Een voorbeeld hiervan is de standaard HTTPS encryptie bij diensten als Gmail, Google Drive en Search. 

Maar behalve de eigen diensten wil Google ook het hele internet veiliger maken. Erg belangrijk vinden ze ook dat mensen die websites bezoeken via Google op een veilige site uitkomen.

Maar ze gaan nog een stapje verder. Op de recente Google I/O conference hadden ze het al over “HTTPS everywhere” op het web.Recentere berichten:

Less is more
één van de vuistregels bij het ontwerpen van een moderne webshop.


Nieuwe domeinnamen
Sinds het uitkomen van de nieuwe extensies (februari 2014) worden er per maand meer dan 4.000 nieuwe domeinen met één van de nieuw extensies geregistreerd in Nederland


Terug
Recent


m-commerce

De consument stapt massaal over op mobiele platformen om online te kopen. Niet meer de desktop of laptop, maar de mobiele... Lees verder

Nieuwe domeinnamen

Sinds het uitkomen van de nieuwe extensies (februari 2014) worden er per maand meer dan 4.000 nieuwe domeinen met één... Lees verder

Contact

  • Make it Visual
    Trumanlaan 5
    4463 WR Goes
  • info@make-it-visual.nl
  • 06 416 888 97
     
  • KvK  20148518      BTW  NL1435.52.934.B01