Google en Mobielvriendelijk

Administrator (admin) op 07-12-2014

Google geeft in de zoekresultaten aan of een website ‘mobile-friendly’ is. Daarom is het nu extra urgent om je website geschikt te maken voor smartphones.

Met je smartphone kwam je terecht op een pagina waar de tekst te klein was, de linkjes niet duidelijk en je opzij moest scrollen. Dit gebeurt meestal wanneer een website niet is geoptimaliseerd voor smartphones.

“Dit kan een frustrerende ervaring zijn voor onze mobiele zoekers”, aldus Google in een bericht aan alle webmasters. Google kondigt in dat bericht aan met ingang van 18 november 2014 een label “mobile-friendly” toe te voegen aan hun mobiele zoekresultaten.  

Google rolt deze functionaliteit wereldwijd uit. Een pagina krijgt het label ‘mobile-friendly’ als die aan de volgende voorwaarden voldoet:
• Geen gebruik van software die niet gebruikelijk is op smartphones, zoals Flash.
• De tekst is leesbaar zonder zoomen.
• De content past in z’n geheel op het scherm, zodat de bezoeker niet horizontaal hoeft te scrollen.
• Links staan ver genoeg uit elkaar dat je makkelijk kan doorklikken.

Als je zeker wilt zijn dat jouw pagina aan deze criteria voldoet, controleer die dan met Google’s Mobile-Friendly Test. “We see these labels as a first step in helping mobile users to have a better mobile web experience. We are also experimenting with using the mobile-friendly criteria as a ranking signal.” – Google

Google geeft aan dat dit label een eerste stap is in het helpen bij de algehele verbetering van de gebruikerservaring op het web voor mobiele gebruikers. De volgende stap is dat Google momenteel aan het experimenteren is dat de mobile-friendly eisen ook gaan meewegen in de ranking van de site.Recentere berichten:

m-commerce
De consument stapt massaal over op mobiele platformen om online te kopen.


Oudere berichten:

Less is more
één van de vuistregels bij het ontwerpen van een moderne webshop.


Terug
Recent


m-commerce

De consument stapt massaal over op mobiele platformen om online te kopen. Niet meer de desktop of laptop, maar de mobiele... Lees verder

Nieuwe domeinnamen

Sinds het uitkomen van de nieuwe extensies (februari 2014) worden er per maand meer dan 4.000 nieuwe domeinen met één... Lees verder

Contact

  • Make it Visual
    Trumanlaan 5
    4463 WR Goes
  • info@make-it-visual.nl
  • 06 416 888 97
     
  • KvK  20148518      BTW  NL1435.52.934.B01